Aplicatii si solutii
Bazandu-ne pe o indelungata experienta, oferim solutii complete in domeniul automatizarilor, fie ca este vorba de piese de schimb sau aplicatii la cheie
Actionare pompe

Tema aplicatiei

Actionarea cu viteze variabile a pompelor de apa si de lesie.

Cerinte beneficiar

Actionarea cu viteze variabile a pompelor care introduc apa si lesie intr-o instalatie de fabricare a sodei.   Economie de energie electrica. Mentinerea constanta a presiunii la o valoare impusa.

Solutia tehnica si echipamentul utilizat

Pentru reglarea vitezei motoarelor ce actioneaza pompele, s-au folosit convertizoare statice de frecventa din seria CIMR-E7, special concepute pentru aplicatiile de pompare/ventilare. S-au utilizat 9 convertizoare de 185 kW, 2 convertizoare de 110kW si un convertizor de 90 kW.

Referinta de frecventa si comenzile de Start si Stop, se realizeaza din sistemul lor de comanda. Controlul motoarelor se realizeaza colectand date de la senzorii din teren si de la convertizoare, si anume frecventa de iesire, curentul absorbit de motoare, puterea consumata.

Pentru preintampinarea avariilor, s-au folosit contactele de avarie ce semnalizeaza orice anomalie aparuta.

Avantaje 

Prin folosirea convertizoarelor de tip E7, destinate special pentru controlul pompelor, s-a putut realiza o economie importanta de energie.

Domenii de aplicare

Instalatii de pompare, cu mentinerea constanta a presiunii furnizate.

De ce OMRON?

OMRON detine o bogata experienta in ceea ce priveste actionarea motoarelor cu convertizoare de frecventa,si are dezvoltata si o serie dedicata special pentru aplicatiile de ventilatie si pompare.

Asigurarea unei solutii complete (convertizor de frecventa , regulator PID, senzor de de presiune) si specializate pentru acest tip de aplicatie.

Convertizoarele de frecventa sunt foarte fiabile, o dovada fiind si perioada mare de garantie acordata 3 ani,si service post garantie de min. 10 ani.

 descarca Brosura aplicatii de automatizare pentru tratare ape uzateproduse