Aplicatii si solutii
Bazandu-ne pe o indelungata experienta, oferim solutii complete in domeniul automatizarilor, fie ca este vorba de piese de schimb sau aplicatii la cheie
Instalatie diagramare forta presare

Tema aplicatiei

Realizarea diagramei forta/deplasare, salvarea si printarea acesteia la presarea/depresarea rotilor /sau discuri frana la osiile de vagoane in cadrul SC Astra Vagoane Calatori SA.

Cerinte beneficiar

Se doreste realizarea diagramei forta/deplasare, salvarea acesteia pentru a putea fi printata ulterior in cazul presarii si depresarii rotilor si discurilor de frana la osiile monobloc asamblate la SC Astra Vagoane Calatori SA Arad. Cerinte suplimentare au fost: Salvarea pentru trasabilitate pe card de memorie CF a diagramelor, codarea acestora pentru a nu putea fi falsificate, printarea cu parola, afisarea pe diagrama a fortelor si deplasarilor maxime in timpul presarii.

Solutia tehnica si echipamentul utilizat

Pentu realizarea aplicatiei s-a folosit un PLC OMRON din clasa compacta de ultima generatie CP1L-14DR-A echipat cu un modul analogic de inalta rezolutie si un HMI (terminal programabil) performant de tip “touch screen” de 5,7 inchi tip NS5, dotat cu port USB, Ethernet, slot pentru memorie tip CF, porturi seriale etc. Masurarea fortei de presare se realizeaza cu ajutorul unei celule de sarcina de 150t, iar masurarea deplasarii se face cu ajutorul unui encoder de mare rezolutie. Programul ruland pe PLC asigura atat vizualizarea pe afisorul local a graficelor realizate pentru a permite validarea presarii, cat si salvarea acestora pe memoria tip CF pentru a putea fi printate ulterior. Suplimentar se poate realiza printarea locala sau conectarea direct la un calculator de unde se poate printa on-line.

Avantaje

  • Securitate sporita a datelor printate prin codarea acestora si salvarea pe memoria CF
  • Fiabilitate mare, datorita controlului cu automat programabil; starea procesului se mentine si pe durata intreruperii tensiunii de alimentare.
  • Operarea pe instalatie devine simpla si sigura

Domenii de aplicare 

Instalatii de presare/depresare, laboratoare CTC

De ce OMRON?

OMRON poate furniza unitar intreg echipamentul de automatizare al unei astfel de instalatii. Performantele echipamentului dau o garantie foarte buna in functionare, iar pretul este mult mai convenabil decat al sistemelor dedicate.produse