Aplicatii si solutii
Bazandu-ne pe o indelungata experienta, oferim solutii complete in domeniul automatizarilor, fie ca este vorba de piese de schimb sau aplicatii la cheie
Automatizare si monitorizare silozuri de cereale

Tema aplicatiei

Realizarea unui sistem de automatizare si monitorizare a fluxurilor unei instalatii de silozuri.

Cerinte beneficiar

S-a solicitat proiectarea si executia unui sistem de automatizare si monitorizare pentru instalatia de silozuri, care sa permita controlul automat sau manual al elementelor de executie (conveioare, elevatoare, snecuri), precum si selectarea diferitor trasee de circulatie a cerealelor de la vana de golire la silozuri, intre silozuri sau de la silozuri la camionul de preluare a marfii. In plus, sistemul trebuie sa se opreasca controlat in cazul aparitiei unei avarii, pentru a se evita aparitia blocajelor de cereale pe traseu.


Solutia tehnica si echipamentul utilizat

Aplicatie SCADA monitorizare silozuri

Pentru realizarea sistemului s-au folosit ca si componente un automat programabil modular din gama CJ, dotat cu comunicatie Ethernet, pentru o viteza ridicata de transmisie a datelor la distanta ridicata. Monitorizarea si comanda se va face de pe un PC, care are instalat software-ul CX-Supervisor, de unde operatorul are posibilitatea de a selecta modul de lucru automat si alege fluxul dorit dintre o multitudine de combinatii posibile, sau existand posibilitatea manevrarii instalatiei si in modul manual.

Avantaje

Interfata om masina ofera o flexibilitate deosebit de ridicata in controlul fluxurilor;

  • Sistemul automat de control reduce volumul de munca al operatorilor si inlatura necesitatea
  • angajarii mai multor operatori;
  • Existenta unui istoric de evenimente, pentru o evidenta facila a operatiunilor executate.

Domenii de aplicare

Domeniul industrial-agricol.

De ce MEGATECH?

MEGATECH, in calitate de importator oficial OMRON, ofera preturi foarte bune pentru hardware si software, iar in calitate de integrator, beneficiind de o mare experienta si flexibilitate, realizeaza aplicatii la cheie in termen scurt si cu preturi foarte competitive.

De ce OMRON?

OMRON are o solutie unitara, completa si performanta pentru orice tip de automatizare sau actionare electrica. De asemenea, automatele programabile prin gama mare de module speciale si de intrari si iesiri, digitale si analogice permit o densitate foarte mare si preturi reduse.
Produsele propuse sunt de ultima generatie, iar datorita diversitatii gamei sale de produse, Omron poate asigura solutia integrala de automatizare.
Software-ul SCADA de la OMRON este foarte performant, usor de utilizat si cu un pret mult mai bun decat al altor producatori specializati.produse