Aplicatii si solutii
Bazandu-ne pe o indelungata experienta, oferim solutii complete in domeniul automatizarilor, fie ca este vorba de piese de schimb sau aplicatii la cheie
Automatizare silozuri de cereale

Tema aplicatiei

Actionarea elementelor de executie (benzi sau snecuri transportoare, elevatoare, deviatoare, ventilatoare, snecuri giratorii) atat prin chei locale,cat si de la distanta, prin intermediul interfetei grafice SCADA.

Cerinte beneficiar

Clientul a solicitat automatizarea si monitorizarea prin SCADA, a silozului pentru cereale.

Solutia tehnica si echipamentul utilizat

Pentru partea electrica s-au executat dulapuri de forta pentru actionarea motoarelor si clapetelor, alimentarea partii de automatizare.
Pentru partea de automatizare, s-a folosit un automat programabil modular de tip CJ1M cu comunicatie Ethernet. PLC-ul primeste informatii de la senzorii de infundare a benzii, senzorii de rotatie la elevatoare, semnale de run de la contactori, senzorii de nivel. Comunicatia Ethernet s-a folosit pentru raspuns rapid, control in timp real, conectare usoara de la distanta.
Pentru partea de comanda s-a folosit un calculator cu interfata SCADA pe baza softului Omron Cx-Supervisor.
Pe ecranul calculatorului, pe care ruleaza SCADA, apare istoricul alarmelor si controlul manual al tuturor
elementelor de executie. Instalatia se opreste controlat in functie de avarie pentru a evita blocajele pe benzi.

Avantaje

Solutia aleasa, bazata pe automate programabile si convertizoare OMRON de ultima gerneratie si pe un performant software SCADA, permite controlul complet al silozului, de catre un singur operator.

Domenii de aplicare

  • Depozitare si transport pe conveioare;
  • Procese secventiale de dimensiuni mari.

De ce MEGATECH?

MEGATECH, in calitate de importator oficial OMRON, ofera preturi foarte bune pentru hardware si software, iar in calitate de integrator, beneficiind de o mare experienta si flexibilitate, realizeaza aplicatii la cheie in termen scurt si cu preturi foarte competitive.

De ce OMRON?

OMRON are o solutie unitara, completa si performanta aproape pentru orice tip de automatizare sau actionare electrica. De asemenea, automatele programabile prin gama mare de module speciale si de intrari si iesiri, digitale si analogice permit o densitate foarte mare si preturi reduse.
Produsele propuse sunt de ultima generatie, iar datorita diversitatii gamei sale de produse, Omron poate asigura solutia integrala de automatizare.
Software-ul SCADA de la OMRON este foarte performant, usor de utilizat si cu un pret mult mai bun decat al altor producatori specializati.

Imagini aplicatie automatizare silozuri

Aplicatie SCADA cu echipamente OMRON

Figura 1 - Ecran SCADA aplicatie

Tablou electric realizat de MEGATECH pentru automatizare si monitorizare siloz

Figura 2 - Tablou automatizareproduse